Bijuteriile Zena Design – bijuterii brodate manual cu tehnica soutache

Tehnica soutache se pare că are origine în îmbrăcămintea nobilimii maghiare din sec XVII. Elementele de îmbrăcăminte erau înfrumuseţate cu şnur împletit aplicat în cele mai frumoase şi complicate modele. De asemenea, aceste elemente se regăsesc şi pe îmbrăcămintea bărbătească în special pe uniformele tradiţionale husarului.

Inca din 1872 revista americana „The Deliator”, prezinta imagini cu tinute innobilate cu tehnica soutache, dupa moda din Europa! Tehnica soutache este prezentată ca fiind parte din cultura şi moda Europeana!

În zilele noastre tehnica soutache este o metodă modernă şi foarte trendy de realizare de produse artizanale decorative și bijuterii, dar această tehnică se mai utilizează şi pentru înfrumuseţarea  elementelor de îmbrăcăminte.

Şnurul soutache este o panglica îngustă, împletită de obicei în model de spic şi se foloseşte de obicei ca element decorativ pentru haine şi draperii.

Bijuteriile soutache sunt de fapt bijuterii „brodate” din şnur soutache cu mărgele de diferite forme şi modele, aranjate în forme diverse, de obicei forme rotunde, unduite, ovale etc. Şnurul se coase cu fir transparent de mărgelele utilizate. Formele modelelor sunt realizate de cele mai multe ori în funcţie de mărimea mărgelelor, de tehnica şi imaginaţia celei care creaza aceste bijuterii.

Bijuteriile soutache sunt unicat, nu se pot reproduce, necesită multă imaginaţie, răbdare şi atenţie la detalii. In funcţie de complexitate, în medie, pentru realizarea unui colier este nevoie de cel putin 18-20 ore de muncă manuală.

Poţi descrie în multe feluri bijuteriile soutache, dar cele mai bune cuvinte pentru a le descrie cred că sunt: elegante, versatile, unice, minunate.